Data de 31 octombrie marchează aniversarea Zilei Internaţionale a Mării Negre – una dintre cele mai remarcabile mări din lume. Având o suprafață de aproximativ 430.000 km² și atingând adâncimi de până la 2212 m, Marea Neagră este cea mai izolată mare faţă de oceanul planetar.

În fiecare an, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării celebrează acest important eveniment de mediu dedicat protecției și conservării biodiversității marine, printr-o serie de activități cultural-educative, prezentări, expoziții de desene, concursuri, jocuri distractive organizate în localitățile de pe teritoriul rezervației. Prin evenimentele organizate în perioada 24-31 octombrie, devenite tradiționale, se urmărește conștientizarea în vederea adoptării unui comportament pozitiv și responsabil față de mediul marin și costier, pentru a împiedica poluarea acestora.

În acest an în care s-au aniversat 22 de ani de la data semnării Planului de acţiune pentru Reabilitarea şi Protecția Mării Negre Împotriva Poluării, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) în parteneriat cu Asociația “EURO Tulcea” au marcat acest eveniment împreună cu 117 elevi şi cadre didactice de la şcolile gimnaziale din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, respectiv din Sulina, Mila 23, Crișan, Chilia Veche.

Articolul precedentMarina militară face exerciții pe Dunăre, cu muniție reală
Articolul următorBolnavii de la Spitalul Tichileşti vor primi o normă de hrană majorată de la 11 la 20 de lei!