Bolnavii de lepră de la Spitalul Tichileşti vor primi o normă de hrană majorată de la 11 la 20 de lei. Decizia a fost luată în şedinţă de Guvern iar la începutul şedinţei premierul Viorica Dăncilă a declarat: „Este un proiect prin care corectăm o situaţie dificilă în care se află semeni de-ai noştri. Mă refer la pacienţii internaţi la Spitalul Tichileşti, caz semnalat şi de mass-media. Decizia pe care o luăm astăzi este de a oferi o sumă aproape dublă pentru norma zilnică de hrană. Dorim să asigurăm pacienţilor un trai decent pentru că acest spital este practic casa lor”.

Spitalul Tichileşti este un spital de monospecialitate şi se află în subordinea directă a Ministerului Sănătăţii. Este singurul spital din România care tratează şi îngrijeşte bolnavii de lepră, având o secţie unică de 15 paturi. În prezent mai trăiesc în acest spital 10 pacienţi cu vârste între 50 şi 90 de ani.

Propunerea de majorare a alocaţiei de hrană a venit de la Ministerul Sănătăţii, după ce la sfârşitul lunii septembrie o angajată a Spitalului Tichileşti a făcut apel pe canalele de socializare la oameni să doneze fructe şi legume pentru hrana bolnavilor aflaţi în îngrijire aici. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spunea atunci nu au existat sesizări sau solicitări transmise de conducerea spitalului din Tichileşti la Ministerul Sănătăţii pentru suplimentarea fondurilor de hrana sau alte necesităţi.

Articolul precedentMarea Neagră sărbătorită la Mila 23!
Articolul următorDin această săptămână, o parte din Delta Dunării e pe Google Maps!