Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat ieri fermierii care au depus Cerere unică de plată prin care au solicitat, în cadrul Campaniei 2018, sprijin cuplat pentru fructe destinate industrializării, că până la sfârșitul lunii decembrie a.c., pentru a beneficia de sprijin cuplat au obligația să depună documentele specifice prevăzute de articolul 55 din Ordinul MADR nr.619/2015, cu modificările și completările ulterioare.
Sprijinul cuplat pentru fructe (prune, mere, cireşe, vişine, caise şi zarzăre) destinate industrializării se acordă fermierilor activi care exploatează livezi de pruni, meri, cireşi, vişini, caişi şi zarzări pentru obţinerea de produse alimentare nonalcoolice și care fac dovada comercializării următoarelor cantităţi minime anuale pe hectar:
– 5,6 tone la prune;
– 7,8 tone la mere;
– 4,4 tone cireşesivişine- 4,7 tone caise şi zarzăre;
Dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Unităţile de industrializare care exploatează suprafeţele cu livezi fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitățile minime anuale pe hectar prin documente contabile interne. Potrivit informaţiilor furnizate de Centrul judeţean APIA, în judeţul Tulcea nu a fost depusă nicio astfel de cerere pentru a beneficia de sprijin cuplat.

 

Articolul precedentDe Crăciun, peste 150 de polițiști vor fi la datorie
Articolul următorConsiliul Județean și-a stabilit taxele și tarifele pentru anul 2019