Considerată una dintre minunile României şi ale Europei, Delta Dunării se dovedeşte a fi, în această primăvară, o victimă a nepăsării unor semeni de-ai noştri.

Incendii în lanţ au cuprins, în ultimele două săptămâni, mai multe districte din Delta Dunării, mii de hectare de stuf, papură şi rogoz fiind transformate în scrum. Deşi autorităţile au intervenit de fiecare dată, până acum nu a fost identificat vreun autor. Cel puţin, nu oficial! Nu ştim ce impact asupra faunei au aceste incendii care au afectat flora din Delta Dunării, însă probabil se lucrează la un studiu în acest sens.

Pe de altă parte însă, de parcă nu ar fi de ajuns focul ce o mistuie, Delta Dunării este, şi în acest început de an,  năpădită şi de … gunoaie. Şi nu vorbim aici doar de resturi alimentare sau ambalajele unor băuturi ci şi de acele „gunoaie umane” care lasă în urmă o dovadă că au fost acolo! Desigur la pescuit!

Împotriva acestora a luat azi atitudine jandarmul-atlet Sorin Andrici, care în timpul său liber, când nu aleargă, are pasiunea pescuitului.

„Azi am avut neplăcerea, ca de obicei, să pescuiesc într-un loc din Delta noastră, un loc frecventat de pescari nesimțiți, care își lasă mizeria și pet-urile din care au băut ca porcii! Data viitoare le voi posta și numerele de la mașini! Mai mare nemulțumirea este că sunt pensionari care nu au învățat nimic de la viață! Bineînțeles că am făcut curat cu ajutorul soției mele, pe o distanță de 200 m cât are malul pe care am pescuit!
Au fost imagini care îți lasă un gust amar … Păcat, avem Delta și noi o îngropăm!
Azi am ales să nu fiu indiferent! Dacă iubești pescuitul te provoc și pe tine prietene să strângi gunoaiele din jurul tău !!!” – a scris Sorin Andrici pe consul său de socializare!

Alături de soţia sa, Veronica, cei doi au reuşit să ofere azi cel mai frumos mărţişor Deltei Dunării. Bravo lor!

Articolul precedent12 deținuți ies din penitenciar la azilul de bătrâni
Articolul următorFoc deschis la Pătlăgeanca: 20 de hectare de teren şi 6 gospodării afectate de incendiu