Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 hectare în localitatea Pătlăgeanca, comuna Ceatalchioi. Incendiul a cuprins o casă și 2 anexe gospodărești. Din partea ISU Delta s-a intervenit cu 20 de subofițeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și două mijloace navale.

La momentul solicitării exista pericol de propagare la mai multe case din împrejurimi, fapt confirmat pe parcursul intervenţiei pompierilor. După stingerea incendiului care s-a manifestat în două focare s-a estimat că au ars aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată iar focul a afectat în total 6 gospodării (3 anexe și 1 casă).

„În jurul orei 11:40 am primit solicitarea, iar salvatorii au ajuns în jurul orei 12:30.  Incendiul s-a propagat de la vegetația uscată. După aproximativ 10 de minute de la primul apel am fost reapelați de o altă persoană, care anunța că incendiul s-a propagat la o casă. După aproximativ 30 de minute, un alt apelant a anunțat că arde o casă și 3 anexe.”, a precizat Florentin Daciu, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

Articolul precedentJandarmul-atlet Sorin Andrici a oferit azi cel mai frumos mărţişor Deltei Dunării
Articolul următorDuminică seara – miting al alianţei USR şi PLUS în Piaţa Civică, împotriva OUG 7/2019