Azi, în jurul orei 09:40, salvatorii Secției de pompieri Măcin au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta într-o curte din localitatea Smârdan. După primul apel, au mai venit în câteva minute alte apeluri, care anunțau extinderea incendiului la anexe gospodărești și exista riscul de a se propaga la case. Astfel au fost necesare 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru a opri înaintarea flăcărilor.
Până la intervenţia pompierilor şi pe parcursul intervenţiei trei anexe gospodărești si 20 de metri liniari de gard au ars, iar o persoană de sex feminin a avut nevoie de asistența echipajului SMURD prezent la fața locului, pentru un atac de panică.
De asemenea, un câine a suferit arsuri însă nu foarte grave graţie intervenţiei salutare a pompierilor care l-au salvat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Delta Tulcea, slt. Florentin Daciu, totul a început de la o igienizare prin ardere, care s-a extins întâi la gard, apoi la anexe. Două dintre anexe erau ale unui vecin iar una dintre ele a celui care a dat foc.
Salvatorii au evacuat în timp util un rastel cu 21 de butelii GPL și au reușit să limiteze propagarea incendiului la cele două case. Incendiul a fost lichidat la ora 11:15.

Articolul precedentConcursul de Matematică „Viceamiral Vasile Urseanu” şi-a desemnat câştigătorii
Articolul următorBabadagul e din nou în top! Şase tone de fier vechi confiscate de polițiști