Consilierii judeţeni tulceni au aprobat în unanimitate în ultima şedinţă proiectul privind transmiterea unor imobile din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport în doemniul public al judeţului Tulcea.

Este vorba despre obiectivul numit Tabăra „Sinaia Dobrogei” Babadag pentru care Ministerul Tineretului şi Sportului, prin adresa 9974 din 24 septembrie 2019 făcea cunoscut conducerii Consiliului Judeţean Tulcea că pentru transferul acestui obiectiv este nevoie de o solicitare scrisă însoţită de o manifestare de voinţă. Cum cererea scrisă este simplu de făcut a fost nevoie practic de obţinerea „manifestării de voinţă”, tradusă prin adoptarea unei hotărâri.

Cu votul unanim al consilierilor judeţeni hotărârea a fost adoptată şi astfel documentaţia pentru transmiterea imobilelor aferente Tabărei „Sinaia Dobrogei” Babadag către Consiliul Judeţean Tulcea va pleca spre Ministerul Tineretului şi Sportului şi de acolo spre Secretariatul General al Guvernului spre aprobare prin Hotărâre de Guvern a transferului de imobile.

Potrivit documentaţiei, valoarea de inventar a Tabărei „Sinaia Dobrogei” Babadag depăşeşte cu puţin suma de 500.000 de lei (puţin peste 100.000 de euro!) şi probabil ministerul va solicita o „justă despăgubire” de la bugetul Judeţului Tulcea pentru acest transfer. Cele mai valoroase imobile din tabără sunt „Clădire cabană – piatră paianta p+1” cu o valoare de 393068 lei şi respectiv „Popas turistic 10 căsuţe plus grup sanitar” cu o valoare de 100.092 lei.

În urmă cu 10 ani, mai precis în vara anului 2009, după un demers de această dată al executivului Municipiului Tulcea, consilierii locali tulceni de la acea vreme aprobau transmiterea către Consiliul  local al Municipiului Tulcea a Taberei Bididia. Într-un deceniu de la preluarea acestui obiectiv de agrement pentru tineret, Primăria Tulcea nu doar că nu a investit niciun leu în imobilele ce compun fosta tabără ba a lăsat în paragină tabară care cu greu mai poate fi reabilitată acum. Să sperăm că soarta Tabărei „Sinaia Dobrogei” Babadag va fi alta …

Articolul precedentA lovit o femeie de 91 de ani cu maşina şi a fugit
Articolul următorUn vânător s-a împuşcat în picior cu arma personală în timpul unei partide de vânătoare