Consiliul Local Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” organizează miercuri, 24 aprilie 2019, de la ora 18.00, în Piața Tricolorului din municipiu, Flashmobul „Dans, Dans, Dans”, eveniment dedicat Zilei Internaționale a Dansului – 29 aprilie.
Dacă până anul trecut difuza în toată lumea un mesaj internațional redactat de o personalitate a dansului, de notorietate mondială, Comitetul de Dans al Institutului Internațional de Teatru I.T.I. selectează din 2018 cinci autori de mesaje pentru a scrie un mesaj – din cele cinci regiuni ale UNESCO: Africa, America, Țările Arabe, Asia și Europa. Acum un an, coregraful Salia Sanou (Burkina Faso, Africa), a scris, printre altele, în mesajul adresat lumii: „… Indiferent dacă ne place sau nu, fie că o recunoaștem sau nu, toți împărtășim, indiferent de culoarea pielii noastre, indiferent de originea noastră, indiferent de locul în care trăim, o bază comună: omenia. … Dansați pentru a păcăli singurătatea, așteptarea durerea. Dansați pentru a da lumină unei priviri, dansați pentru a îndepărta frica, dansați și dansați din nou”.
La flashmobul de miercuri – dans popular și modern –sunt așteptate, ca în fiecare an, sute de persoane de toate vârstele, iubitoare ale dansului, una dintre cele mai expresive forme de comunicare, devenită artă prin pasiunea, inspirația și creativitatea pe care le implică. Prin dans exprimăm o multitudine de sentimente, prin dans socializăm, dansul este cea mai apreciată formă de destindere, dansul este chiar expresia vieții.
Instituită în anul 1982 de către Comitetul de Dans al Institutului Internațional de Teatru (I.T.I.), principal partener al U.N.E.S.C.O. privind artele spectacolului, Ziua Internațională a Dansului se dorește a fi o celebrare a acestei arte cu limbaj universal. Sărbătorită în data de 29 aprilie a fiecărui an, data nașterii creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810), Ziua Internațională a Dansului este prilejul desfășurării a mii de evenimente și festivaluri de profil în întreaga lume.

Articolul precedentPrezenţă tulceană la Concursului Național ”Made for Europe” de la Cluj
Articolul următorStupi cu albine salvați din incendiu de … jandarmi