Prezența de spirit a jandarmilor tulceni a făcut posibilă salvarea unui număr mare de stupi de albine cuprinși de un incendiu.
Jandarmii tulceni, care se intorceau dintr-o misiune executată pe raza județului Tulcea, au zarit flăcări care amenințau să cuprindă un camion și stupii de albine de lângă acesta pe drumul de piatră ce leagă comuna Peceneaga de comuna Turcoaia.
,,Colegii noștri au apelat numărul de urgență 112 – primul lucru care trebuie făcut în orice situație de foc deschis – și până la sosirea pompierilor au ajutat proprietarul să salveze albinele din flăcări asigurând zona pentru prevenirea altor situații de urgență” spun jandarmii tulceni.
La fața locului a fost trimis în ajutor un echipaj al secției de pompieri Măcin din cadrul ISU Delta, care în scurt timp a reușit să stingă incendiul.
Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza utilizării foc deschis în spații deschise. Proprietarul stupilor a scăpat afumătoarea, iar vegetația uscată din jur s-a aprins, ajutată și de vântul care sufla cu putere. Au ars 5 stupi, însă 45 au fost salvați.

Articolul precedentFlashmob pentru Ziua internațională a Dansului
Articolul următorDeţinut evadat de la un punct de lucru din Tulcea