De mâine, joi, 26 septembrie 2019 se va da startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru ,,Tragos”. Evenimentul se va desfășura în organizarea Teatrului ,,Jean Bart” Tulcea, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al Primăriei Municipiului Tulcea. Cu acest prilej, azi la Sala Dobrogea a Consiliului Judeţean a avut loc o conferinţă de presă la care au fost invitaţi vicepreşedintele CJ, Dumitru Mergeani, primarul Constantin Hogea şi viceprimarul Andaluzia Luca în timp ce din partea organizatorului au participat la conferință managerul Centrului Cultural „Jean Bart“, Ionuț Paul Ștefan și directorii de festival Cristian Naum, director artistic al centrului cultural, și Nelu Serghei, consultant artistic și întemeietorul acestui festival în 1993.

Programul festivalului este următorul:

Festivalul de Teatru “Tragos” a debutat în anul 1993, organizatori fiind Centrul de Conservare a Tradiţiei Populare şi, pe atunci, Inspectoratul pentru Cultură Tulcea.

După succesul aproape neaşteptat al primei ediţii, festivalul începe să fie curtat de trupe cu performanţe notabile, atât în ţară, cât şi în străinătate. Astfel, ecoul festivalului de la Tulcea trece graniţele, urmarea fiind solicitările de participare din străinătate.

Din anul 1999 îşi încetează existenţa, motivul fiind lipsa fondurilor financiare şi a interesului manifestat de autorităţile locale.

În anul 2012, după ediţia a XII-a, festivalul mai trece o dată pe linie moartă de unde pleacă din nou la drum în 2015, cu o garnitură de elită. Calitatea spectacolelor din repertoriul acestei ediţii îl recomandă şi pe viitor ca festival de marcă.

Ca și în anii precedenți, organizatorii Festivalului au invitat la această ediție spectacole de înaltă calitate, din repertoriile Teatrelor de Stat sau particulare din capitală ori provincie, cât și din Republica Moldova. Vor fi două săptămâni de magie, la care tulcenii sunt invitați să fie părtași, de pe 26 septembrie până pe 9 octombrie a.c..

La fel ca și în anii trecuți, unele spectacole vor fi cu intrare liberă, iar pentru toate celelalte, biletele se pot procura de la Agenția de Bilete a Teatrului ,,Jean Bart”. Se mai pot achiziționa, de asemenea, și abonamente pentru Festival, pentru care se obține și o reducere. Abonamentele nu includ spectacolele pentru copii și nici reprezentațiile de la Sala Studio.

 

 

 

Articolul precedentToamnă plină în Delta Dunării. Încep consursurile de pescuit!
Articolul următorTârgul de toamnă se deschide vineri de la ora 11.00 în Piaţa civică