Prefectul judeţului Tulcea, domnul Lucian Furdui, şi inspectorul şcolar general, doamna Lucica Popişcă, au organizat azi, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţ Tulcea, o festivitate de premiere a elevului Ionuţ Mogoş de la Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Măcin, singurul elev din judeţul Tulcea care a obţinut anul acesta nota maximă la examenul de bacalaureat.

„Am considerat că nu doar media maximă obţinută la acest examen al maturităţii cât mai ales mesajul transmis tinerei generaţii merită aprecierea autorităţilor. Chiar am fost impresionat de faptul că un elev de nota 10, cu posibilităţi de a studia în străinătate, este hotărât să rămână în ţară atât pentru a studia cât şi pentru a munci.” a declarat prefectul Lucian Furdui căruia i s-a confirmat faptul că afirmaţia elevului nu a fost întâmplătoare: o ofertă concretă a venit, cu tot cu bursă, de la o Universitate din Olanda, însă a fost refuzată.

La rândul său, inspectorul şcolar general Lucica Popişcă a declarat: „Chiar dacă am avut peste 20 de elevi care au obţinut note de 10 la una sau la două dintre probele examenului din acest an, elevul de la liceul din Măcin a reuşit, iată, să obţină nota 10 la toate cele trei probe fiind singurul din judeţ cu această performanţă. Mă bucură faptul că este un elev de la un liceu din Măcin, un liceu foarte bun şi cu cadre didactice dedicate acestei profesii, o dovadă că sunt elevi foarte buni nu doar în municipiul Tulcea.”

Pentru elevul de nota 10 Ionuţ Mogoş examenul de bacalaureat a fost un test important pentru adevăratul examen ce îl va susţine abia săptămâna viitoare.

„Pentru mine cel mai important examen este admiterea la Facultate de Medicină, respectiv examenul de miercuri, 24 iulie de la Universitatea Dunărea de Jos de la Galaţi. Va fi un examen complex de chimie şi biologie pe care sper să îl trec cu brio şi, de ce nu, tot cu notă maximă.” a declarat Ionuţ Mogoş care a mai declarat că a ales oraşul Galaţi pentru a fi aproape de casă.

Cu prilejul festivităţii de la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţ Tulcea, la care au asistat şi rudele elevului, Ionuţ Mogoş a primit din partea prefectului Lucian Furdui o diplomă de excelenţă şi un premiu în bani oferit prin intermediul Asociaţiei „Din suflet la zâmbet”.

 

Articolul precedentFemeie lovită pe trotuar de un şofer cu peste 1 la mie alcoolemie şi cu maşina furată
Articolul următorSpectacole artistice şi filme începând de duminică la Festivalul Săptămâna Interetnică