Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă în cazul a 14 foști și actuali aleși locali, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate (comunicat). Trei dintre aleşii locali declaraţi incompatibili sunt din judeţul Tulcea.

CAMBURI CONSTANTIN, Primar al comunei Beidaud, Județul Tulcea
Potrivit comunicatului ANI, „Începând cu anul 2012 deține și exercită simultan funcția de primar și calitatea de persoană fizică autorizată. De asemenea, în perioada 22 iunie – 05 septembrie 2017, a deținut și exercitat funcția de primar simultan cu cea de director într-o societate comercială, respectiv cu calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aceleiași societăți comerciale. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c), d) și g) din Legea nr. 161/2003”. Contactat telefonic, acesta ne-a declarat: „PFA-ul îl am deschis din 2007 şi acum suntem în 2019. Să înţeleg că atâţia ani de când sunt primar nimeni nu mi-a spus că e caz de incompatibilitate ca acum, cu un an înainte de alegeri, să aflăm că da? Despre contractul cu societatea comercială, la care am fost director general, acesta a fost încheiat după ce mi-am dat demisia din funcţia de primar. De la acea firmă, de la resurse umane, ar fi trebuit să se ocupe de încetarea contractului din ziua în care am fost reales primar, după ce le-am transmis acest lucru. Nu vreau să mă pronunţ, dar voi apela la un avocat pentru că nu cred că este culpa mea”, a declarat primarul din Beidaud.

LENȚA MARIA, Primar al comunei Valea Nucarilor, Județul Tulcea
Potrivit comunicatului ANI, „În mandatul 2012 – 2016 a deținut simultan funcția de primar și calitatea de reprezentant al Primăriei în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Valea Nucarilor, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”. La fel, contactată telefonic, aceasta ne-a declarat: „Din 2014, calitatea de reprezentant al Primăriei în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale nu mai este caz de incompatibilitate. Ca mine au fost toţi primarii din România şi pentru acest lucru ar trebui toţi declaraţi incompatibili! Unii au pierdut deja mandatul, altora li s-a interzis să mai candideze, alţii încă se judecă. La fel voi proceda şi eu cu menţiunea că din 2012 şi până în 2016 nici măcar nu am ştiut că fac parte din Consiliul de Administraţie al şcolii. Iar cine a greşit şi a dat o astfel de decizie, fără să îmi fie adusă la cunoştinţă, va plăti”, a declarar primăriţa din Valea Nucarilor.

TROFIM AURORA, Viceprimar al comunei Crișan, Județul Tulcea
Potrivit comunicatului ANI, „Începând cu anul 2012 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Crișan (în perioada 20 decembrie 2013 – 13 octombrie 2014), funcția contractuală de asistent medical generalist în cadrul unui cabinet medical individual (în perioada 28 iunie 2016– 29 noiembrie 2017), precum și calitatea de titular întreprindere individuală (în perioada 2016 – 2017). De asemenea, în perioada 19 decembrie 2014 – 29 iunie 2016 a exercitat simultan funcția de consilier local și pe cea de asistent medical comunitar în cadrul aparatului de specialitate al Primăriei comunei Crișan.
Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c), d) și g) și ale art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ”. La fel, contactată telefonic, aceasta ne-a declarat: „Eu am crezut că din 2014 aberaţia aceasta cu incompatibilitatea pentru calitatea de membru în Consiliul de administraţie al şcolii a încetat. Se pare că nu! Şi se pare că cineva anume nu are loc de mine ca viceprimar pentru că cei de la ANI au primit o sesizare, nu au deschis dosar de capul lor. O să apelez şi eu la un avocat aşa cum probabil vor face şi ceilalţi dar e păcat că se întâmplă aşa ceva. Uite, la Maliuc, primarul şi-a prierdut mandatul tot pentr o prostie ca asta”.

 

Articolul precedentDiseară citim împreună la Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna”!
Articolul următorZiua Mondială a Zonelor Umede, primul eveniment de mediu din acest an, celebrat de copiii deltei