Instituția Prefectului Județul Tulcea a transmis măsurile ce se vor lua în vederea oilor provenite de pe nava Queen Hind și găsite îngropate pe un teren din comuna Smârdan.

“Chiar dacă în momentul de faţă, cu privire la aceste aspecte sesizate şi autorităţilor de mediu, este o anchetă a procurorilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Centrul Local de Combatere a Bolilor (după ce s-au prezentat puncte de vedere de la DSVSA Tulcea, Garda de Mediu, Agenţia de Mediu respectiv de la proprietarul incineratorului de la Smârdan şi de la proprietarul terenului) a adoptat un plan de măsuri pe termen scurt şi mediu.

Astfel, sub supravegherea Gărzii de Mediu se va proceda la extragerea şi incinerarea tuturor leşurilor de origine animală (ovine, suine, bovine) descoperite pe terenul în suprafaţă de circa un hectar, după care o firmă specializată, în baza unui proiect de remediere supravegheat de Agenţia de Protecţia Mediului, va proceda la decontaminarea şi ecologizarea zonei, pe cheltuiala societăţii care administrează incineratorul”.

O comisie din care vor face parte reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Agenţiei de Mediu, DSVSA, DSP şi Apele Române va monitoriza respectarea planului de măsuri stabilit în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor.

DSVSA şi DSP Tulcea au aplicat sancţiuni contravenţionale societăţii comerciale care administrează incineratorul, iar organele competente au demarat o anchetă sub coordonarea unui procuror de la Curtea de Apel Constanţa.

Citiți și Percheziții în județul Tulcea. Oile de pe nava scufundată în Portul Midia, îngropate pe un teren viran

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentMiron Mitrea: Avem nevoie de oameni capabili să negocieze, precum Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Articolul următorAnchetă la Spitalul Elias, după apariția în spațiul public a imaginilor care surprindeau momentul nașterii bebelușului cu două capete