Procurorii constănţeni au deschis o anchetă, după ce o mare parte din animalele moarte aflate la bordul navei Queen Hind, care s-a scufundat în Portul Midia, nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitatea Smârdan, județul Tulcea.

          În data de 20.01.2021, în baza delegării Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului – Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică – Tulcea, , au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la două locaţii situate pe raza localităţii Smârdan, judeţ Tulcea.

Acţiunea s-a derulat în vederea stabilirii legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare a oilor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia.În urma cercetărilor s-a stabilit că mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran.. 

Imagine

De asemenea, în urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, precum şi diverse sume de bani  în lei şi valută.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cu privire la reprezentanţii societăţii care au contractat distrugerea oilor, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind protecţia mediului şi regimul deşeurilor.

Nava Queen Hind, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autoritățile au reușit să salveze doar 254 de animale.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentFemeie lovită de o mașină când traversa prin loc nepermis
Articolul următorÎn 31 de județe din țară s- a atins capacitatea maximă de programare pentru vaccinare