Aflat intr-o scurta vizita la Tulcea la finele saptamanii trecute, fostul prim ministru Victor Ponta a fost intrebat de catre ziaristii prezenti la conferinta de presa, daca are idee despre problemele actuale ale locuitorilor din Delta Dunarii si despre indiefrenta cu care autoritatile locale si guvernamentale reactioneaaz la aceste probleme.
Fostul premier a raspuns :”Personal, am invatat un lucru legat de delta. Chiar mi-am dorit sa mearga bine lucrurile. Daca rupi administratia de autoritatile locale, adica, mai precis, daca impui pe cineva de la Bucuresti, care nu are niciun fel de dialog, iese un dezastru! Ati mai avut guvernatori care vorbeau doar la Bucuresti. La Tulcea nu vorbeau cu nimeni, ca erau prea sus… Cel de aici are o pila, langa Dragnea, acolo…si nu mai sta de vorba cu nimeni aici. Rezultatul este un esec! Nu poti sa rupi delta de autoritatile locale, pentru ca apar blocaje mari!
Cand am fost eu prim ministru si am numit guvernatorul, evident ca prima discutie am avut-o cu cei de aici, de la Tulcea, atat autoritati, oameni de afaceri si oameni din delta. Din pacate, acum, Delta Dunarii a devenit un fel de Lac Belina, adica e a lui Dragnea. Stiti ca Belina era a judetului si a trecut la Dragnea. Asa si la Tulcea, delta e a lui Dragnea.
Din cate inteleg, cei ce conduc delta nu lucreaza cu cei de pe plan local. Poate ca, daca vom reusi, vom face o modificare legislativa legata de numireaboard-ului si a guvernatorului. Sa nu se mai depinda de fiecare data de politicul care vine. Eu vad o colaborare OBLIGATORIE a acestor oameni cu autoritatile locale si cu cei care investesc in delta. Daca nu intelegi aceste lucruri, nu ai ce cauta acolo! Trebuie sa pui oamenii la masa, sa discute si sa gaseasca cele mai bune solutii. Acum nu sta nimeni cu nimeni la masa, asa ca nu se rezolva nimic. Cat timp delta va fi condusa de oamenii si de interesele lui Dragnea! Delta a devenit Lacul Belina” a conchis fostul premier Ponta.

Articolul precedentUn jandarm şi-a salvat vecinul de la o moarte oribilă, dintr-o casă în flăcări!
Articolul următorCâinii agresivi terorizează populaţia din Babadag