La data de 01.08.2019, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore față de inculpații L.I.C. și R.V.A., pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Din investigațiile efectuate în cauză s-a constatat că, în perioada aprilie – iulie 2019,  inculpații L.I.C. și R.V.A. au cumpărat de pe raza teritorială a municipiilor Galați și Constanța produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe care le-au transportat și comercializat tinerilor din municipiul Tulcea.

Cu ocazia organizării unei acțiuni de prindere în flagrant, la data de 15.07.2019, inculpatul L.I.C. a fost surprins în timp ce a comercializat o doză cu fragmente vegetale, ambalată în staniol, contra sumei de 100 lei.

La data de 31.07.2019, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea au organizat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților L.I.C. și R.V.A.

Astfel, inculpatul R.V.A. împreună cu suspecta M.A.M. au fost depistați de către organele de poliție în timp ce se întorceau cu un autoturism din municipiul Galați, de unde au cumpărat produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în vederea comercializării.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în partea stângă a scaunului din dreapta față, în zona unde se introduce centura de siguranță într-un spațiu din plastic, a fost identificată o folie din celofan conținând un fragment vegetal de culoare verde – oliv, cu miros și aspect specific de cannabis.

De asemenea, cu ocazia percheziției corporale a fost identificată asupra suspectei M.A.M. o punguță cu o substanță pulverulentă de culoare alb-rozaliu.

În cursul zilei de azi, inculpații L.I.C. și R.V.A  urmează să fie prezentați Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Tulcea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție

Articolul precedentMunicipiul Tulcea va avea o Sală Polivalentă nouă, cu 4.500 de locuri în tribune
Articolul următorNe omoară ţânţarii: Avem primul caz de infecţie cu virusul West Nile confirmat!