Duminică, 2 decembrie 2018, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani au participat, la invitația primarului comunei Valea Nucarilor, Maria Lența, la o serie de manifestări organizate la nivelul comunei cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Astfel, la Monumentul Eroilor din Valea Nucarilor a avut loc un ceremonial de depuneri de coroane și s-a oficiat un serviciu religios în memoria înaintașilor noștri.

„Ieri, de Ziua Națională a României, am sărbătorit cu toții 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Ne îndreptăm spre cel de-al doilea secol de existență al României unite, cu mai multă maturitate, mai înțelepți și, sper eu, mai uniți. Ceremonialul de astăzi este expresia cinstei cu care vă onorați părinții și bunicii care  s-au sacrificat pentru ca noi să putem vorbi, cânta și învăța românește. Fără ei, istoria noastră ar fi putut lua o altă turnură. Ei stau la temelia României de azi și de mâine, iar noi trebuie să ne arătăm demni de faptele lor de vitejie. Marea Unire din 1918 ne-a oferit prilejul definirii noastre ca țară liberă și a realizat cadrul național propice pentru dezvoltarea societății într-un ritm mai rapid“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

De asemenea, cu ocazia Centenarului, a fost inaugurată noua clădire ce adăpostește Dispensarul medical comunal din satul Iazurile, o investiție de aproximativ 640.000 de lei, din bugetul local al comunei. La eveniment au mai fost prezenți prefectul Lucian Furdui și deputatul Lucian Simion.

„În numai un an de zile s-a putut ridica această construcție care va fi extrem de utilă în special oamenilor în vârstă. Se demonstrează astfel  că  acolo unde există grijă față de nevoile oamenilor, atunci când există fonduri, se pot face lucruri importante. Dovedim astfel că sănătatea și educația sunt prioritățile guvernării, atât ale celei centrale cât și la nivel local. Vreau să transmit încă odată aprecierile mele pentru eforturile administrației locale de a îmbunătăți condițiile de viață ale localnicilor, încă o dată vă mulțumesc pentru invitație și vă doresc să continuați tot așa“, a declarat cu acest prilej președintele Horia Teodorescu.

Articolul precedentViceprimarul Marinescu este cetăţean de onoare în Galaţi
Articolul următorMiruna Mocanu – Medalie de aur la ”Cupa 1 Decembrie”