Aflat la Tulcea pentru o întâlnire cu electoratul, Dan Barna, preşedintele USR, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe faleza Dunării că „putem intra oricând la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, însă este nevoie, şi aici suntem consecvenţi, de o majoritate parlamentară care să facă posibilă reformele de care are nevoie România. Nu mai putem prosti la nesfârşit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni altcineva. Noi considerăm că aceste reforme pot fi făcute cu o majoritate parlamentară şi în egală măsură suntem responsabili faţă de ce va urma. Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări care să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate. (…) Şi atunci va fi o perioadă de tranziţie, un guvern, o să vedem în ce formulă, prin care să mergem spre alegeri anticipate. După care în urma unor astfel de alegeri, să putem să ne ne asumăm o guvernare completă, o guvernare consistentă, prin care chiar să facem aceste reforme de care România are o fundamentală nevoie”.

Despre candidatura sa, preşedintele USR a spus că transmite peste tot unde ajunge mesajul că „Preşedintele României trebuie să aibă mesajul că lucrurile pot să se schimbe”.

„Preşedintele nu toarnă asfalt pe autostradă şi nu trage curent sau face canalizări în localităţi, dar preşedintele are forţa mesajului printr-o legitimitate foarte mare.  Şi atunci îmi voi folosi toată capacitatea ca viitor preşedinte pentru alegeri anticipate să facem acel acord politic de care e nevoie pentru că se spune că alegeri anticipate sunt greu de organizat. Nu! Sunt posibil de realizat printr-un acord între forţele din Parlament, mai puţin PSD în actualul context, prin care se ajunge la alegeri anticipate. Deci nu este o fata morgana”, a declarat la Tulcea candidatul Dan Barna.

Articolul precedentCandidatul USR Plus, Dan Barna, a anunţat la Tulcea că are deja peste 60.000 de semnături de susţinere
Articolul următorAcţiuni de informare a participanţilor în trafic despre modificările la Codul Rutier