Candidatul USR Plus, Dan Barna, aspirant la fotoliul de preşedinte al României, s-a aflat azi la Tulcea pentru a le transmite simpatizanţilor ce doreşte să facă din postura de şef al statului. Prima întâlnire cu electoratul a fost după ora 10.00 în Piaţa Nouă, apoi caravana USR Plus a ajuns în Piaţa Civică de unde a pornit după ora 12.00 spre faleza Dunării şi de acolo către zona de îmbarcare a pasagerilor din localităţile izolate ale deltei pentru a susţine o conferinţă de presă. Inspirată alegere din moment ce pe cele trei nave ale Navrom Delta s-au îmbarcat circa o mie de persoane, majoritatea turişti.

În discursul său ţinut în faţa jurnaliştilor tulceni dar şi a membrilor USR Plus, uşor de identificat din moment ce purtau toţi tricouri personalizate, candidatul Dan Barna a anunţat de la început că pentru a candida are nevoie de 200.000 de semnături şi că deja a adunat peste 60.000 de semnături de susţinere a candidaturii.

Tot ca număr, preşedintele USR de această dată, Dan Barna, ca şi parlamentar a anunţat cu îngrijorare că numai în ultimul an au mai părăsit ţara atâţia români cât numără oraşul Galaţi sau Braşov. „Este nevoie de o schimbare şi cea mai dureroasă rană a României este că 50% dintre elevii de liceu îşi văd viitorul în străinătate”, a declarat Dan Barna.

În discursul său de început, prezidenţiabilul Dan Barna a făcut aprecieri şi despre Tulcea, în primul rând despre Delta Dunării. „Tulcea are o poveste separat legată de rezervaţie. Delta Dunării a fost folosită ca monedă de schimb şi de troc politic de 30 de ani încoace. Vedem că aproape de fiecare dată condurerea rezervaţiei a fost rezultatul unor înţelegeri şi unor trocuri pe voturi şi nu a unui proiect care să transforme acestă perlă, această bijuterie de care dispune România şi Tulcea, într-o resursă de dezvoltare locală”, a declarat Dan Barna la Tulcea.

Articolul precedentVin americanii…în Delta Dunării!
Articolul următorDan Barna, preşedinte USR: „E nevoie de o tranziţie spre alegeri anticipate”