Municipiul Tulcea azi şi mâine gazda Campionatului Naţional de Fotbal Under – 11, Zona 2, turneu zonal din calendarul Federaţiei Române de Fotbal ce reuneşte pe stadionul Delta campioanele acestei categorii de vârstă din judeţele Iaşi, Bacău, Vrancea, Ilfov, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Cele opt echipe participante au fost repartizate în două grupe respectiv ACS Dacia Unirea Brăila, AS Prosport 2009 Focşani, SC FC Viitorul SA Constanţa şi Școala de Fotbal Oțelul Galați (Grupa A), CS Sportul Oneşti, ACS de Sănătatea Voinţa Buftea, AS Didi Junior Iaşi  şi  AS Victoria Delta Tulcea (Grupa B), iar după disputarea primei etape două echipe au ieşit vizibil în evidenţă.

De la ora 09.30, ACS Dacia Unirea Brăila  şi  AS Prosport 2009 Focsani au deschis acest turneu de la Tulcea cu un meci dominat autoritar de brăileni. Chiar dacă după prima repriză scorul a fost unul strâns, 2-1 pentru ACS Dacia Unirea Brăila, în partea a doua a jocului s-a rupt echilibrul şi diferenţa a fost 7-1.

Derby-ul primei etape a fost cel dintre SC FC Viitorul SA şi Școala de Fotbal Oțelul Galați, două echipe foarte bune, cu câţiva jucători foarte talentaţi, mai ales în echipa Viitorului. Scorul pauzei a fost ca şi în primul meci 2-1 pentru Viitorul de această dată, iar în partea a doua a jocului s-a jucat tot de la egal la egal ca şi în prima repriză cu menţiunea că s-a marcat doar un singur gol de către cei de la Viitorul. Cu 3-1 în prima etapă, Viitorul avea nevoie de o altă victorie în meciul cu ACS Dacia Unirea Brăila pentru a câştiga grupa şi a juca finala de mâine indiferent de rezultatul din ultima etapă.

În grupa B, meciul de debut a fost cel dintre CS Sportul Oneşti şi ACS de Sănătatea Voinţa Buftea, un joc foarte aprig disputat cu goluri multe la ambele porţi. 2-2 a fost scorul pauzei după o primă repriză în care parcă echipa din Oneşti merita avantajul de pe tabelă. Partea  a doua a jocului însă a fost dominată de echipa ilfoveană care s-a impus cu noroc totuşi cu 5-4 la final.

În fine, cel mai aşteptat meci al zilei pentru suporterii tulceni a fost cel dintre AS Didi Junior Iaşi şi AS Victoria Delta Tulcea. Echipa antrenată de Florean Didi, proprietarul clubului din Iaşi, a intrat foarte bine în joc şi a marcat de cinci ori în prima repriză, în timp ce echipa noastră a marcat doar de două ori. Un scor la pauză greu de remontat, 5-2 pentru AS Didi Junior Iaşi, dar care a reflectat realitatea din teren. „Am făcut multe greşeli în prima repriză şi acesta a fost motivul pentru care am primit cinci goluri. Partea a doua a jocului a fost altceva şi poate că dacă am fi jucat mai curajos în prima repriză scorul era mai strâns. Pentru noi este o experienţă şi un meci contra unei echipe puternice pe care o văd în finala competiţiei de mâine”, a declarat antrenorul echipei tulcene, Emil Nanu.

În această după amiază se dispută meciurile:

15:25    AS Prosport 2009 Focsani   –   Școala de Fotbal Oțelul Galați

16:40    ACS Dacia Unirea Brăila   –   SC FC Viitorul SA

17:55    ACS de Sănătatea Voinţa Buftea  –  AS Victoria Delta Tulcea

19:10    CS Sportul Oneşti   –   AS Didi Junior Iaşi

Microbiştii interesaţi să vadă azi fotbaliştii pe care vor mai avea şansa să-i vadă doar la TV peste zece ani sunt invitaţi la stadionul Delta.

Articolul precedentAplicaţia pentru Podul suspendat peste Dunăre se trimite mâine la Bruxelles!
Articolul următorNavrom Delta la 20 de ani, o lecţie de perseverenţă şi reuşită! – La mulţi ani!