Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, azi, în şedinţa de Guvern, stadiul construcţiei mai multor autostrăzi, anunţând că proiectul tehnic pentru podul suspendat peste Dunăre din zona Tulcea – Brăila a fost finalizat şi urmează ca vineri, 24 mai 2019, să fie transmisă către Comisia Europeană aplicaţia pentru obţinerea a 363 de milioane de euro pentru finanţarea acestui proiect.
„Un proiect important aşteptat de mult timp de cetăţeni este podul suspendat peste Dunăre în zona Tulcea – Brăila, un proiect a cărui implementare am verificat-o în teren. Ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, m-a informat că proiectul tehnic a fost finalizat, iar mâine va fi transmisă către Comisia Europeană aplicaţia de finanţare astfel încât cele 363 de milioane de euro fonduri europene să poată fi accesate cât mai curând’, a spus premierul Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Contractul pentru execuţia podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila a fost semnat în martie 2018 şi are o valoare de 540 milioane de euro, iar antreprenorul lucrării este Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia).
Durata de realizare a podului peste Dunăre este de 48 de luni, din care 12 luni – proiectarea şi 36 de luni – execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani.
Podul suspendat este poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).
Obiectivul va avea o lungime totală de 1.974,30 metri, din care 489,65 metri reprezintă deschiderea laterală, pe malul dinspre Brăila şi 364,65 metri cea de pe malul dinspre Tulcea. De o parte şi de alta vor fi construite două viaducte de acces, în lungime de câte 110 metri, care se vor adăuga lungimii podului suspendat.

Articolul precedentA început distribuirea buletinelor de vot pentru secţiile de votare
Articolul următorDacia Unirea Brăila şi Viitorul Constanţa, favoritele la câştigarea zonei de la Tulcea