Asociația Raza Soarelui-Sunlight, din Dunavățu de Jos, Judetul Tulcea, în perioada 01 Septembrie – 30 Noiembrie 2019, derulează Proiectul  CONEXIUNI PRIETENOASE,  co-finanțat de Consiliul Județean Tulcea, parteneri fiind Școala Gimnazială Murighiol, Școala Gimnazială Vasile Alecsandri Nufăru și Liceul de Arte George Georgescu.

În România ultimilor ani, deci și în comunitatea județului Tulcea, a devenit tot mai evident că generațiile școlare din clasele gimnaziale sunt tot mai afectate de tehnologia care le invadează viețile din ce în ce mai mult prin intermediul dispozitivelor electronice. În același timp este de remarcat o lipsă acută de educație și cultură în rândul părinților, elevilor și cadrelor didactice cu privire la modul corect în care trebuie să ne lăsăm expuși la acest tip de tehnologie. În societatea modernă, copiii și adolescenții sunt tot mai dependenți de dispozitivele electronice și cresc online alături de tablete, console de jocuri și telefoane de ultimă generație.

Proiectul ”Conexiuni sănătoase” își propune să stimuleze conexiunea socială în rândul a 350 de elevi din cele  două școli gimnaziale – Murighiol și Nufăru/ județul Tulcea, ajutând elevii, părinții acestora și 40 de cadre didactice care lucrează cu aceștia  să conștientizele pericolele atât fizice, cât și sociale care decurg din utilizarea excesivă a dispozitivelor electronice de către minori. De asemenea, proiectul își propune să îi ajute pe elevi să identifice avantajele și dezavantajele folosirii acestor dispozitive și să îi determine pe elevi să inițieze și să desfășoare 10 activități recreative nonformale în timpul pauzelor școlare ca activități de coeziune socială, interactive care să-i aducă mai aproape unii de alții pentru a dezvolta astfel conexiuni sociale interumane ca alternativă sănătoasă la socializarea virtuală prin intermediul dispozitivelor electronice. Pe această temă în 4 octombrie la Murighiol și Nufăru, în căminele culturale se vor desfășura două evenimente cu sesiuni- prezentari și alternative, susținute de Profesori, Specialiști, grup muzical Liceul de Arte George Georgescu Tulcea. Aici se vor întalni, părinți, cadre didactice, elevi și alți invitați din cele trei școli partenere: Liceul de Arte George Georgescu, Școala Gimnazială Murighiol și Școala Gimnazială Vasile Alecsandri Nufăru având ca moderator Asociația Raza Soarelui-Sunlight.

Articolul precedentAur pe linie pentru luptătorii tulceni la „Lupul Dacic” – Prahova
Articolul următorAJF Tulcea oferă bilete gratuite la meciul România – Norvegia copiilor sub 14 ani