Subprefectul Judeţului Tulcea, domnul Teodosie Marinov, a participat în această dimineaţă în sala de conferinţe de la Puflene Resort din Murighiol, la festivitatea de final a conferinței internaționale cu tema ”Combaterea marginalizării și excluziunii sociale în Regiunea Dunării” organizată de Ministerul Muncii si Justiției Sociale (MMJS) în contextul deținerii de către România a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).
Conferinţa internaţională s-a bucurat şi de prezenţa domnului Marius-Constantin Budăi, ministrul muncii şi justiţiei sociale, precum şi a altor oficiali străini care au aderat la SUERD.

SUERD reprezintă un instrument comunitar de cooperare macroregională al statelor riverane, destinat dezvoltării sociale, economice și teritoriale a macroregiunii dunărene, prin consolidarea implementării în regiune a politicilor și legislației Uniunii Europene.

Conferința a vizat facilitarea schimbului de know-how în domeniu și încurajarea cooperării transnaționale în domeniul asistenței sociale în vederea creșterii calității serviciilor sociale, prevenirii și combaterii marginalizării, sărăciei și excluziunii sociale.

Articolul precedentTârgul de toamnă se deschide vineri de la ora 11.00 în Piaţa civică
Articolul următorTulcea reprezentată la Plenara de toamnă a Adunării Regiunilor Europene