Joi, 8 noiembrie, Colegiul Tehnic Henri Coandă a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a marca 47 de ani de existență a celei mai importante unități de învățământ cu profil tehnic din Tulcea. Sărbătoarea a fost plăcut îmbinată cu aniversarea  Centenarului Marii Uniri de la 1918, colectivul profesoral, împreună cu elevii, pregătind standuri și surprize pentru invitați, derulând astfel file din istoria Colegiului și din istoria românilor. Deviza aleasă pentru spectacolul aniversar a fost inspirat aleasă: „Unire, Uniune, Parteneriat.”

Consilierul președintelui Horia Teodorescu, Constantin Albu, el însuși absolvent al Liceului, promoția 1981, a reprezentat Consiliul Județean Tulcea la această manifestare, la care au participat și viceprimarii municipiului, Andaluzia Luca și Petre Marinescu, inspectorul școlar general adjunct Mirela Popov, reprezentanți ai unităților de industrie din oraș care au contacte directe cu Colegiul Tehnic Henri Coandă, cadre didactice, părinți, elevi.

„Mă bucură că ați ales să sărbătoriți tradițional, cu folclor autentic, mă bucură astfel de manifestări menite a întări coeziunea voastră și coeziunea socială în general. Sunt absolvent al acestei de unități de învățământ, promoția 1981 și mă mândresc cu asta. Am retrăit momente frumoase din adolescență și am depănat cu doamna director Stroe amintiri despre foști profesori care ne-au deslușit tainele științelor tehnice. Vă felicit pentru organizare, pentru îmbinarea serbării voastre cu centenarul Marii Uniri și vă felicit pentru deviza aleasă: Unire, Uniune, Parteneriat, ” a spus Constantin Albu în scurta luare de cuvânt de la începutul manifestărilor.

Articolul precedentFestival de folclor dobrogean, la Ziua Comunei Peceneaga
Articolul următorTânără împuşcată în faţă de către concubinul sinucigaş este în stare foarte gravă