Azi, 8 noiembrie, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani au participat la manifestările dedicate Zilei Comunei Peceneaga, la invitația primarului comunei, Eugen Matei. Cu acest prilej au avut loc mai multe evenimente printre care și inaugurarea căminului cultural din localitate și cea de a șaptea ediție a Festivalului de Folclor pentru Tineri Interpreți „Cântec Dobrogean la Peceneaga“.

„Vă felicit domnule primar pentru realizarea acestui obiectiv cultural care sperăm să găzduiască manifestări artistice de înaltă ținută, așa cum este și cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Folclor pentru tineri interpreți „Cântec dobrogean la Peceneaga”.

Apreciez inițiativa de a dedica astfel de manifestări tinerilor, pentru că este de datoria noastră să creștem talentele, să le formăm și să ne bucurăm de talentul lor.

Pentru astfel de manifestări artistice era nevoie de reabilitarea căminului cultural, o investiție importantă, realizată prin Compania Națională de Investiții. Lucrările au durat aproximativ un an și jumătate, suma totală ridicându-se la 1,25 milioane de lei.

Ziua Comunei Peceneaga îmi oferă prilejul de a fi în mijlocul unor oameni harnici, iubitori de tradiții și folclor și sunt convins că locuitorii acestei comune vor avea parte de un spectacol deosebit. A fost un an bun, ați muncit mult și acum e vremea să culegeți roadele și să arătați tuturor ce oameni harnici și gospodari trăiesc în Peceneaga.

Pentru că este și zi mare în calendarul ortodox, urez tuturor celor care poartă numele sfinților Mihail și Gavril „La mulți ani” de ziua numelui, fericire și bunăstare alături de cei dragi“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Articolul precedentConsiliul Județean Tulcea sărbătorește Centenarul Marii Uniri: Ședință comună a Consiliilor Județene Tulcea și Constanța și Gala 100
Articolul următorColegiul Tehnic „Henri Coandă” a sărbătorit 47 de ani de existență