„Comoara din Deltă”, volumul care cuprinde poveștile și aspirațiile copiilor din Delta Dunării – o carte scrisă chiar de ei – a fost lansată azi oficial la Ivan Pescar din Tulcea, în prezenţa marelui campion Ivan Patzaichin şi desigur, în prezenţa celor 27 de autori-copii.

Realizată sub coordonarea lui Cristian Teodorescu, cartea este mică monografie subiectivă a copiilor care și-au încercat talentul literar și a unor scriitori consacrați care iubesc Delta: Lavinia Braniște, Andrei Crăciun, Florin Iaru, Aurora Liiceanu, Bogdan Răileanu, Cristian Teodorescu. Cei 27 de copii-autori au vârste cuprinse între 10 și 14 ani și sunt din localitățile C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Jurilovca, Letea, Mahmudia, Mila 23, Murighiol.

Pornit la drum cu denumirea generică de „Poveștile și aspirațiile Deltei”, proiectul a fost derulat de Asociația Ivan Patzaichin, în parteneriat cu Editura Vellant și Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, și a inclus copii din localitățile C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Dunavățu de Jos, Jurilovca, Letea, Mahmudia, Maliuc, Mila 23, Murighiol, Partizani, Periprava, Plopu, Sarinasuf, Sulina, Tulcea. La întâlnirile de lucru cu Cristian Teodorescu au participat aproape 200 de copii și profesori, și aproape 50 de lucrări au fost trimise de copii pentru a intra în volum.
Proiectul a fost realizat cu sprijinul: Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Școala Gimnazială C.A. Rosetti, Școala Gimnazială Ceatalchioi, Școala Gimnazială Chilia Veche, Școala Gimnazială Crișan, Școala Gimnazială Jurilovca, Școala Gimnazială Maliuc, Liceul Tehnologic „Vasile Bacalu” Mahmudia, Școala Gimnazială Mila 23, Școala Gimnazială Murighiol, Biblioteca Orășenească Sulina, Liceul Teoretic „Jean Bart” Sulina.

Articolul precedentAutoritățile județene pregătesc calendarul evenimentelor din 2019
Articolul următorO tânără tulceancă reprezintă România la olimpiada caselor solare, în Dubai