Săptămâna aceasta a avut loc cea de-a doua ediție a Campionatului European de Șah pe Internet pentru Ehipe Școlare , desfășurat sub egida Federației Europene de Șah ( ECU ) și a Federației Internaționale Școlare de Șah (ISCU) la categoria de vârstă U11.
La această competiție au participat peste 80 de elevi din următoarele orașe europene: Moscova (RUS), Soci (RUS), Sankt Petersburg(RUS), Moncegorsk(RUS), Madrid (ESP) , Podgorica ( MNE) , Tel Aviv( ISR), Joseni(ROU) și Tulcea (ROU).
Competiția a fost transmisă live pe site – ul www.chessking.com și s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde , în sistem elvețian , cu timp de joc de 10 minute/jucător cu un increment de 3 secunde/mutare.
Orașul Tulcea a fost reprezentat de echipa Școlii Gimnaziale Elena Doamnă și de echipa Școlii Gimnaziale Alexandru Ciucurencu.
Echipa Școlii Gimnaziale Elena Doamnă din Tulcea a avut în componență următorii elevi: Tanase Andrei , Gafar Timur , Borisov Sofia – Ioana și Mocanu Miruna
La sfârșitul celor 7 runde de joc, Școala Gimnazială Elena Doamnă din Tulcea a obținut 16 puncte ( 4 V, 1 E, 2 Î) și s-a clasat pe locul 4 la egalitate de puncte cu echipa Școlii Gimnaziale din Sankt Petersburg care a ocupat locul 3 , departajarea facându-se după criteriul Buchholz.
Dintre echipele românești participante la acest Campionat European de Șah pe Internet pentru Ehipe Școlare, echipa Școlii Gimnaziale Elena Doamnă a fost cea mai bună echipă din România.
Rezultatele individuale ale jucătorilor Școlii Gimnaziale Elena Doamnă au fost următoarele: Tanase Andrei 4 pct ( 3 V, 2 E, 2 Î) , Gafar Timur 4 pct ( 4 V, 0 E, 3 Î) , Borisov Sofia – Ioana 5,5 pct ( 5 V, 1 E, 1 Î) și Mocanu Miruna 5,5 pct ( 5 V, 1 E, 1 Î) .
O clasare bună a avut și echipa Școlii Gimnaziale Alexandru Ciucurencu din Tulcea care a obținut 15 puncte ( 3 V, 2 E, 2 Î) și s-a clasat pe locul 6.
Echipa Școlii Gimnaziale Alexandru Ciucurencu a avut în componență următorii elevi: Craiță Alexandru, Caimacan Daniel, Boureanu Alina și Pufleni Maria.
Felicitări copiilor tulceni participanți la acestă competiție școlară de șah cât și conducerii celor două școli!

Articolul precedentTopul Firmelor la ceas jubiliar cu peste 1400 de premianţi!
Articolul următorLiberalul Octavian Motoc a intrat oficial în cursa pentru candidatura la funcţia de primar al municipiului