Ieri, la sediul Partidului Naţional Liberal, fostul senator Octavian Motoc şi-a anunţat oficial înscrierea în bătălia care va stabili candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului.
După ce şeful sau pe linie de partid, Ştefan Ilie, a anunţat acelaşi lucru săptămâna trecută, folosind ca mijloc de lansare un interviu, ieri, Motoc a convocat toţi ziariştii şi a anunţat acest lucru, punctând că „este pentru prima dată când în PNL se întâmpla acest lucru. Când există o competiţie internă în partid pentru că unul să fie nominalizat în cele din urmă.”
Motoc a venit cu un program electoral bine structurat, pe capitole şi mijloace de acţiune şi a punctat încă din start ca „bază pentru dezvoltarea oraşului o reprezintă banii europeni, utilizaţi la maxim”
Acesta a mai amintit câteva capitole importante din programul său electoral, din care amintim: consultarea publică pe proiecte şi prioritizarea implementării lor; îmbunătăţirea calităţii vieţii tulcenilor; atragerea investitorilor; păstrarea tinerilor „acasă”; infrastructură, urbanism, sănătate şi tot ce derivă din ele.
Cum, în politica nimic nu e sigur, l-am întrebat pe Motoc ce va face dacă el sau Ilie, ca şi câştigător al competiţiei interne, va fi desemnat candidat unic al PNL… iar aproape de alegeri, să se trezească cu alt candidat…de exemplu cu Hogea!
Răspunsul liberalului a venit scurt şi la obiect. ” Dacă cineva de la centru va trece peste acest lucru şi va impune alt candidat, eu mă voi retrage din politică!”
Motoc a mai afirmat că în cazul în care va fi ales primar, în primul rând va „reforma primăria de la temelie. Comportamentul majorităţii angajaţilor primăriei lasa de dorit! Va fi necesară o schimbare a organigramei şi va rămâne doar cine vrea să facă treaba! Vom iniţia concursuri pe posturi şi funcţii, pe criterii de competenţă! Dacă rămân aceiaşi oameni pe aceleaşi poziţii, nu vom schimba nimic!”
Chiar dacă intenţia de a candida a lui Motoc nu este pe placul „unora” de prin PNL, dacă lucrurile vor merge aşa cum au fost anunţate, Motoc are şanse să fie desemnat candidat al partidului pentru funcţia de primar, având notorietate în municipiu mai mult decât Ilie! Acesta este în PNL din anul 2000 şi nu a mai fost în niciun alt partid. Rămâne de văzut ce vor decide mai marii partidului vis-a-vis de candidatura oricăruia dintre cei doi. Nu m-ar mira că dinre cei doi, să fie desemnat un al treilea… Nu ar fi prima dată când s-ar întâmpla!

Articolul precedentCampionatul European de Șah pe Internet pentru Ehipe Școlare
Articolul următorÎn mai puţin de o lună se va da ordinul de începere a lucrărilor la podul Tulcea – Brăila