Spre disperarea părinţilor şi nu numai, Măcinul este asaltat de haite de câini fără stăpân. Ziua sau noaptea, patrupedele umbla libere, fără să fie deranjate de absolul nicio autoritate şi, de multe ori, ataca oamenii.
Un astfel de caz ne-a fost prezentat de o mămică din Macin, terorizata psihic de prezenţa haitelor de câini în cartierul în care locuieşte. Iată ce ne scrie aceasta:
Bună ziua, pentru că nu ştiu unde să mai apelez m-am gândit că puteţi să mă îndrumați către cineva care ar putea rezolva problema mea, cel puțin… Sunt sute de câini în orașul Macin… Am făcut sesizare Primăriei…, am dat mailuri peste mailuri fără nici un răspuns… Aveţi vreo idee ce să fac? Chiar acum în cartierul meu sunt vreo 7 câini iar zona e plină de copii. Mulţumesc!”
Am luat legătura cu city-managerul Măcinului, domnul Nicolae Topoleanu, care ne-a spus la rându-i :” O aştept pe doamnă la primărie, când are dumneaei timp, de luni până vineri de la ora 8.00. Într-adevăr, aceasta este o problemă şi va trebui să o rezolvăm cu celeritate. Voi avea o discuţie cu cei care se ocupa de această problemă şi sper să o rezolvăm cât de curând. Siguranţa cetăţenilor este foarte importantă şi vom întreprinde tot ce este legal posibil pentru a rezolva cât mai repede cele semnalate de stimată doamnă.”
În speranţa că am reuşit măcar să mediem această problemă, îi mulţumim domnului city-manager pentru amabilitate şi speram ca problema se va rezolva cât mai repede posibil.

Articolul precedentRadu Mazăre poate ajunge la Penitenciarul Tulcea, dar nu aşa de repede…
Articolul următorLa Tulcea, 526 de lucrători MAI vor fi la datorie în ziua scrutinului, duminică, 26 mai 2019