Cu toate că unii colegi din presă îl dau pe Radu Mazăre că 100% la Tulcea, se pare că situația nu stă chiar aşa.
În prezent, fostul primar al Constanței se află închis la Penitenciarul Rahova sub măsură arestului preventiv, conform hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Acesta a primit măsură arestării, în lipsa, după care a fost condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare cu executare.
Conform legii 254/2013, la finalul dosarelor, când va fi stabilită DEFINITIV situaţia lui Mazăre, se va dispune şi în ce unitate penitenciar va fi executată pedeapsa, desigur, în funcţie de regimul de executare pe care îl va primi acesta, deschis, semi deschis, închis sau de maximă siguranță.
Până atunci, Radu Mazăre va rămâne la Rahova – Bucureşti, pentru că va fi necesar ca să fie „plimbat” de destule ori între instituţia penitenciar şi instanţele de judecata din capitală.
După ce treabă cu instanţele va ajunge la final şi…definitiva, Mazăre poate ajunge, conform aceleiaşi legi, la unul dintre cele trei penitenciare din apropierea ultimului domiciliu legal, adică, Penitenciarul Poarta Albă – Constanța, Penitenciarul Slobozia – Ialomiţa sau Penitenciarul Tulcea.
La cum se mişcă treburile pe la noi, Mazăre va putea ajunge la Tulcea, teoretic, după multe luni, posibil chiar anul viitor.

Articolul precedentTurneul zonal Under 11 de fotbal se desfăşoară de vineri la Tulcea
Articolul următorCâinii din Măcin terorizează localnicii. Autoritățile promit că vor lua măsuri!