Federația Română de Atletism a definitivat zilele trecute lotul național pentru Campionatul Mondial de ultramaraton – 50 de kilometri alergare pe șosea. Competiția se va desfășura la Brașov, pe 1 septembrie, unde sunt aşteptaţi peste 400 de atleţi din întreaga lume.

Printre cei 12 atleţi selectaţi de Diana Amza, Preşedinte Subcomisia de Ultraatletism şi Augustin Iancu, Secretar General FRA în baza CV-urilor analizate se numără şi atleta Nicoleta Ciortan de la CSM Danubiu Tulcea.

După excepţionala performanţă din Polonia unde tulceanca Nicoleta Ciortan a obţinut în luna martie a acestui an două medalii, aur şi argint, la Mondialele de Masters Indoor din oraşul Torun respectiv medalia de argint la semimaraton cu timpul de 1.21.57 şi aur pe echipe alături de alte două atlete din ţara noastră, selecţia în lotul naţional vine cumva firesc.

Traseul Campionatului Mondial de 50 de kilometri va avea doua „bucle” pe străzile Braşovului. Prima buclă are 5 kilometri. Se parcurge de către concurenți o singură dată. Pornește de la Hotel Aro Palace și merge pe Bulevardul Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – str. Zizinului (până în dreptul blocului de la Zizinului nr. 14) și retur. Următoarea buclă are 9 kilometri și se parcurge de cinci ori, cu start de la Hotel Aro Palace, apoi pe Bulevardul Eroilor – Bulevardul 15 Noiembrie – Calea București (până la sensul giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Saturn și retur.