Comunitatea Rușilor Lipoveni din România are de la mijlocul acestei săptămâni un nou reprezentant în Parlamentul României. Plenul Camerei Deputaților a validat mandatul lui Andrian Ampleev, care i-a luat locul lui Miron Ignat, decedat în luna august în vârsta de 76 de ani. Acesta era reprezentantul comunității rușilor lipoveni în Camera Deputaţilor. Rămas vacant, conform regulamentului, locul de deputat al grupului minorităților naționale este ocupat de persoana următoare din lista candidaților în circumscripția națională.

„Se validează mandatul de deputat al domnului Ampleev Andrian, declarat supleant la alegerile din 11 decembrie 2016 pe lista Comunităților Rușilor Lipoveni din România pe locul devenit vacant ca urmare a decesului domnului Miron Ignat”, se arată în raportul comisiei de validare.

„Pentru judeţul Tulcea prezenţa mea în Parlamentul României cred că este un câştig prin faptul că are un deputat în plus. Pentru comunitatea din care fac parte, desigur, vreau să cred că vor putea să realizez la fel de multe ca şi predecesorii mei, mai ales domnul Miron Ignat care a fost deputatul nostru mai multe mandate. De altfel dispariţia sa fulgerătoare dintre noi ar trebui să ne îndemne la unitate şi să facem pentru Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România la fel de multe lucruri bune câte s-au făcut în ultimii 29 de ani de când aceasta există. Despre priorităţi legislative, după doar o zi de mandat ar fi nepotrivit să vorbesc, însă prioritatea mea din perioada imediat următoare va fi să păstrez locul din Comisia de Buget Finanţe şi am fost asigurat de colegii mei de la grupul minorităţilor că mă vor susţine în acest sens”, a declarat ieri Andrian Ampleev, noul deputat de Tulcea.

 

Articolul precedentAngajat în primării pentru românii de pretutindeni!
Articolul următor„Baladele Deltei” la „Centenar Fest” în Republica Moldova