Reprezentanţii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au prezentat azi primarilor din judeţul Tulcea principalele coordonate ale Campaniei „Informat acasă! Siguranţă în lume”. Scopul campaniei este acela de a informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.
Peste 20 de primarii din judeţul Tulcea au participat azi la Sala Dobrogea la o campanie de informare a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni cu privire la drepturile pe care le au cetăţenii români plecaţi la muncă sau la studii în ţările Europei. Mulţi dintre primarii prezenţi au recunoscut faptul că nu au informaţii despre numărul celor plecaţi la muncă în străinătate. Tocmai din acest motiv s-ar impune ca un angajat al primăriei să ţină o astfel de evidenţă, a considerat secretarul de stat Victor Ionescu din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

„Este adevărat faptul că mulţi dintre primarii cărora le-am prezentat informaţii din broşura campaniei noastre au recunoscut sincer că nu au o evidenţă a localnicilor plecaţi la muncă sau la studii în străinătate, în special în ţările UE. Din acest motiv le este greu ca informaţiile noastre să le disemineze mai departe. Considerăm că este foarte important pentru orice comunitate, mai mică sau mai mare, să aibă un om dedicat, din rândul celor angajaţi deja, care să ţină legătura cu românii din străinătate, să le prezinte informaţii despre comunitate şi de asemenea să îi informeze corect în prealabil pe cei care vor să plece la muncă sau la studii în străinătate. Ne-ar fi şi nouă celor de la minister mult mai uşor să avem un om de legătură în orice primărie cu care să facem schimb de informaţii” a declarat secretarul de stat Victor Ionescu din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

O altă concluzie desprisă după întâlnirea de azi de al Tulcea a fost aceea că autorităţile române ar trebui să le ofere celor plecaţi la muncă în străinătate informaţii despre locurile de muncă vacante din ţară astfel încât să îi determine pe aceştia să revină.

Articolul precedentFondurile europene alocate pentru agropensiuni s-au epuizat în 5 zile
Articolul următorAndrian Ampleev este noul deputat al ruşilor lipoveni!