,,Nu putem să lăsăm oamenii fără ajutor în prag de iarnă, nu putem lăsa comunitățile locale fără finanțarea necesară pentru continuarea proiectelor începute.
Astfel, în ședința de guvern de astăzi vom aproba alocarea din Fondul de rezervă bugetară a sumelor necesare pentru furnizarea agentului termic în Brad, Focșani, Tulcea, Gheorgheni, Motru și Drobeta Turnu Severin.
Sunt comunități locale care se confruntă cu o situație financiară dificilă și nu putem lăsa oamenii fără căldură în prag de iarnă.” a declarat în ședința de guvern, de azi, premierul demis Viorica Dăncilă.

Alocarea pentru Tulcea, la solicitarea comună a Consiliului județean Tulcea și a Instituției Prefectului Județ Tulcea care au elaborat un proiect de hotărâre de guvern, este una foarte generoasă: 5 milioane de lei, adică peste 1 milion de euro. Sau altfel spus jumătate din sumele cu care Energoterm le declară  debite neîncasate de la populație și de la agenți economici sau instituții publice.

În ultima ședință de consiliu local, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, anunța că Energoterm SA Tulcea, o companie la care acționar este Consiliul local Tulcea, are peste 10 milioane de lei de recuperat și dacă Guvernul (încă nu se știe de ce sau care ar fi obligația Guvernului de a asigura bani pentru datornicii Energoterm-n.n.) şi respectiv populația nu asigură măcar 4 milioane de lei, șansele ca beneficiarii serviciilor Energoterm de a mai primi căldură la iarnă sunt zero!

Iată că azi Guvernul, din fondul de rezervă, la inițiativa Consiliului județean Tulcea și a Instituției Prefectului Județ Tulcea, a alocat nu 4 ci chiar 5 milioane de lei pentru subvenția căldurii produsă de Energoterm Tulcea! A mai rămas datoria populației și firmelor sau instituțiilor despre care așteptăm să vorbească din nou primarul municipiului Tulcea Constantin Hogea în ședința de consiliu de luna aceasta.

 

 

Articolul precedentA violat o bătrână de 76 de ani şi azi, după şase luni, a fost arestat
Articolul următorVlad Zamfirescu şi Marius Florea Vizante vin toamna aceasta la Tulcea