Se anunţă o stagiune interesantă pentru tulcenii amatori de comedie de calitate: proiectul cultural P2P Theatre va aduce la Teatrul „Jean Bart” două producţii ce îndeplinesc condiţiile principale ale unui spectacol bun: texte inteligente şi distribuţii de excepţie.

Primul dintre aceste spectacole, „Numitorul comun”, îi va încânta pe tulceni pe 18 octombrie 2019. Piesa, scrisă de Alexandru Popa, a fost premiată în anul 2015  în cadrul Concursului de Comedie Românească, fiind ulterior montată pe scena Teatrului de Comedie de către Vlad Zamfirescu. Distribuția alcătuită de acesta, formată din Marius Florea Vizante, Nadiana Sălăgean și Alexandru Ion, a confirmat de-a lungul timpului că se ridică la înălțimea partiturii primite de la dramaturg, bucurându-se atât de reacții entuziaste din partea spectatorilor, cât și de aprecieri din partea specialiștilor. De altfel, ediția din 2018 a Festivalului Dramaturgiei Românești a adus premiul pentru „cea mai bună actriță” pentru Nadiana Sălăgean și pe cel de „cel mai bun actor” pentru Alexandru Ion, datorită rolurilor Sofia și Mike, interpretate de aceștia în „Numitorul comun”.

O lună mai târziu, pe 20 noiembrie 2019, tulcenii se pot bucura de o altă comedie, având la bază tot un text de Alexandru Popa: „Şi cine nu iubeşte?, cu o distribuţie alcătuită din Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean şi Diana Roman.

Căutăm dragostea în cele mai neaşteptate locuri: la muncă, în braţele deja ocupate de altcineva ale unui prieten sau chiar într-un… service auto. Dacă avem noroc, o găsim, dar întotdeauna cu un preț, pentru că cine iubeşte… plăteşte.  Dar cine nu iubește?

Un posibil răspuns îl putem afla din cele trei povești contemporane despre iubiri interzise, prietenii imposibile și relații multiple, care compun o comedie inteligentă, în care cuvintele spun mereu altceva, oamenii nu sunt deloc ceea ce par, iar iubirea nu mai e ce a fost.

Articolul precedentAjutor guvernamental pentru Energoterm: peste 1 milion de euro subvenție pentru căldură
Articolul următorNoi acțiuni de îndepărtare a șacalilor și mistreților din perimetrul RBDD