Duminică, stadionul din Sarichioi, „Pescăruş Arena”, a fost gazda unui regal fotbalistic organizat de către Primăria Comunei Sarichioi în parteneriat cu ACS Pescăruşul Sarichioi Junior şi cu suportul unor sponsori generoşi. Echipe de juniori şi de seniori din judeţele Tulcea, Constanţa şi Brăila s-au întrecut în meciuri semifinale şi finale ale unui dublu turneu ce a marcat aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea clubului Pescăruşul Sarichioi, campioana judeţului Tulcea în ultimii trei ani.

Vitali Finoghen – primarul comunei Sarichioi, Vasile Teliceanu – viceprimarul comunei Sarichioi şi Petre Gabriel Radu – preşedintele clubului Pescăruşul Sarichioi Junior au fost cei care, înaintea finalelor de la juniori şi seniori, au omagiat o serie de foşti jucători ai Pescăruşului Sarichioi prin acordarea unor plachete de merit pentru contribuţia lor, dar i-au şi comemorat pe care care nu mai sunt şi care au înfiinţat în august 1969 acest club ajuns, iată, la jumătate de secol de istorie.

„Nu ştiu câte echipe de fotbal din judeţul Tulcea se pot mândri cu o tradiţie de 50 de ani şi tocmai din acest motiv am ţinut ca principalul moment al evenimentului aniversar să îi aducă din nou pe teren pe cei care, în august 1969 punea temelia acestui club de fotbal. Unii mai sunt printre noi şi la ceas aniversar le-am oferit – aşa simbolic – o plachetă aniversară, alţii, din păcate, ne-au părăsit. Sunt printre veteranii clubului şi cei mai tineri fotbalişti şi fotbaliste ale Pescăruşului Sarichioi care sper să fie cu toţii prezenţi la aniversarea Centenarului”, a declarat primarul comunei Sarichioi, care a primit o cupă din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea, ca semn de omagiu din partea preşedintelui Petre Badea.

Dacă la echipele de juniori, din păcate, Pescăruşul Sarichioi a pierdut la loviturile de departajare finala contra celor de la CS Năvodari cu scorul de 3-4, la seniori „pescăruşii” au obţinut trofeul competiţiei dipă o finală câştigată cu 3-0 contra unei selecţionate a judeţului Brăila cu antrenor jucător pe teren Cristian Rusu, golurile finalei fiind marcate de Bravu, Hristodorof şi Cazacu.

Articolul precedentSărbători cu 35 de infracţiuni şi amenzi în valoare de 170.000 lei
Articolul următorFoc în Lotizare, aproape de case, stins la timp de pompieri