În perioada 15 – 18 august a.c., aproape 400 de polițiști au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța și fluența traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranței publice şi au intervenit la 261 de evenimente semnalate prin Apelul de Urgență 112.

Au fost constatate 35  infracțiuni, din care 22 de natură judiciară, 10 la regimul circulației rutiere și 3 de altă natură.Polițiștii  au aplicat 305 sancţiuni contravenționale, dintre care 30 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 275 la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, valoare totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 170.000 lei.

Exemple:

Infracțiuni constatate la regimul rutierLa data de 15.08.2019, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat din Tulcea, care conducea un autoturism pe strada Livezilor, din municipiu, având o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 16.08.2019, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat din Tulcea, care conducea un auto pe raza localității Babadag, județul Tulcea, având o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 19.08.2019, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat din Tulcea, care conducea un autoturism în localitatea Horia, având o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.Acțiuni pentru prevenirea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase.

La data de 15.08.2019, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul substanțelor periculoase, pe raza județul Tulcea.

În urma unui control la o persoană fizică autorizată de pe raza comunei Sarichioi, județul Tulcea, a fost identificată cantitatea de 90 kg fertilizante și foliare de uz agricol al căror termen de valabilitate expirase.În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 63 din Legea 211/2011, privind regimul deșeurilor.

Mandat european executat de polițiștii tulceni

La data de 16.08.2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale împreună cu polițiștii din cadrul Postului de Poliție Văcăreni  au acționat pe raza comunei Văcăreni, unde au reținut un bărbat în vârstă de 48 de ani din Tulcea, întrucât pe numele acestuia autoritățile judiciare din Germania a emis un mandat europen de arestare, fiind căutat în vederea cercetării pentru săvârșirea a două infracțiunii de furt. În luna ianuarie 2019, persoana în cauză ar fi sustras diferite articole de îmbrăcăminte și produse cosmetice, în valoare totală de 550 euro, din societăți comerciale.Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, iar la data 17.08.2019, a fost prezentat  Curții de Apel Constanța pentru demararea procedurilor de predare către autoritățile din Germania.

Articolul precedentScrisuri și înscrisuri ale seniorilor tulceni, proiect al Asociaţiei „Seniori în acţiune”
Articolul următorUn club cât jumătate de secol: Pescăruşul Sarichioi