După mai multe întâlniri între conducerea Consiliului Județean Tulcea, în persoana președintelui Horia Teodorescu, și cea a Consiliului Raional Cahul, președinte Ion Groza, care au rezultat cu parafarea Înțelegerii de Cooperare între cele două părți, la începutul acestei săptămâni s-a desfășurat o întrevedere în incinta Consiliului Raional Cahul, la care au participat delegații din ambele unități administrativ-teritoriale. În cadrul acesteia s-au realizat primele acțiuni practice și anume – identificarea obiectivelor de necesitate imediată pentru raionul Cahul în domeniul educației și sănătății și oferirea ajutorului etapizat de către Consiliul Județean Tulcea.

La eveniment au participat administratorul public al Județului Tulcea, Vasile Strat, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, secretarul Județului Tulcea, Marius Cristi Mihai, consilierul județean Gabriel-Radu Filip, deputatul în Parlamentul României, Lucian Simion, doamnele Ivancenco Liliana și Luminița Camasa, din partea ARBDD. Raionul Cahul a fost reprezentat de președintele raionului Cahul, Ion Groza, vicepreședinții, Vlad Cășuneanu, Sergiu Drangoi și Vladimir Calmîc, secretarul Consiliului Raional Cahul, Cornelia Prepeliță, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Elena Bacalu, Consulul General al României la Cahul, Anca Corfu, consilieri raionali și președinții comisiilor de specialitate, Tatiana Seredenco, Sergiu Cornea, Vladimir Lîsenco și Ștefan Bratu.

Domnul președinte al raionului Cahul, Ion Groza, a mulțumit delegației din România și în mod special omologului său, domnului Horia Teodorescu, pentru deschiderea și promptitudinea cu care au abordat solicitările de suport în domeniul educației ce necesită crearea condițiilor optime pentru desfășurarea procesului educațional în instituțiile din raionul Cahul.

La rândul său, administratorul public al Județului Tulcea, Vasile Strat, prezent la eveniment, a întărit discuțiile purtate, exprimând încrederea că va fi o colaborare fructuoasă din ambele părți.

„Educaţia este prioritatea acestui prim sprijin ce va veni din partea Judeţului Tulcea pentru Raionul Cahul în sensul că ne vom implica în susţinerea construcţiei unei grădiniţe. Pe lângă sprijinul acesta din partea Consiliului Judeţean Tulcea şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal, pe care o reprezint în calitate de preşedinte, va oferi un sprijin simbolic echipei de fotbal reprezentative a raionului constând în echipament sportiv, dar, mai cu seamă, va particicipa cu o echipă reprezentativă la meciul de inaugurare a stadionului din localitate, un stadion cu suprafaţă sintetică aşa cum ne dorim şi noi în judeţul Tulcea să realizăm nu unul ci chiar trei”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Petre Badea.

 

Articolul precedentAJF Tulcea organizează deplasarea la meciul Viitorul Constanţa – Universitatea Craiova!
Articolul următorCă tot începe prohibiţia: Documentele pentru pescuit comercial răman valabile până îin iunie