Azi, la Rotonda Personalităților din municipiu, Vasile Strat, administratorul public al județului și Mihai Nicolae, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, au participat la manifestările organizate cu prilejul Zilelor Taras Șevcenko.

Reprezentanții Consiliului Județean Tulcea au răspuns astfel invitației președintelui Uniunii Ucrainenilor din România, Filiala Tulcea, Dumitru Cernencu de a sărbători 205 ani de la nașterea marelui poet ucrainean prin depuneri de coroane la bustul din centrul municipiului.
“Considerat drept cel care a fixat reperele limbii ucrainene literare în volumul „Cobzarul“, Taras Şevcenko rămâne în amintirea ucrainenilor de pretutindeni prin creaţia sa, caracterizată prin incomparabila muzicalitate a versului, o magistrală claritate a expresiei, conţinutul de idei foarte elevat şi, peste toate, dragostea de patrie.
Sunt încântat că astăzi sunt alături de dumneavoastră, pentru a omagia personalitatea poetului şi aş dori, pe această cale, să felicit filiala tulceană a Uniunii Ucrainenilor din România pentru tot ceea ce realizează pentru promovarea culturii ucrainene în România şi, în special, în judeţul nostru.
De asemenea, felicit toate ansamblurile care participă astăzi la manifestările de la Teatrul Jean Bart, o dovadă că Dobrogea este un leagăn al tuturor minorităților, un model de conviețuire.
Aceste evenimente sunt o formă de păstrare a tradiţiilor, de popularizare a culturii dumneavoastră şi, într-un final, reprezintă respectul ucrainenilor din judeţ faţă de literatură, faţă de una dintre emblemele culturale ale ucrainenilor”, a declarat administratorul public Vasile Strat.
Manifestările organizate în acest an pe parcursul a două zile au mai cuprins o seară culturală dedicată poeților Mihai Eminescu și Taras Șevcenko, la Biblioteca Județeană Panait Cerna și un spectacol artistic susținut de membrii comunității și invitați din Ucraina, la Teatrul Jean Bart.

Articolul precedentComuna Sarichioi a câștigat Cupa satelor la fotbal
Articolul următorConcurs de pescuit – Câștigătorii de la Holbina sunt Narcis Vană şi Vitalie Sîrbu