Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea au intervenit în weekend la șase incendii anunțate prin apel la numărul unic de urgență 112. Trei dintre acestea fiind în municipiul Tulcea, două la locuințe și unul la un magazin alimentar. 

Din fericire nici o persoană nu a fost rănită. 

În cazul celor două locuințe, intervențiile au fost cu un grad ridicat de risc deoarece incendiile se manifestau în blocuri de locuit cu un număr mare de persoane ce puteau fi puse în pericol, iar cauzele au fost nesupravegherea focului deschis. Într-un caz al unei lumânări lăsată nesupravegheată, iar în altul al unui vas uitat pe foc. 

În cazul incendiului de la magazinul alimentar incendiul a fost produs de un scurtcircuit electric al unui prelungitor. Fumul degajat a fost observat la timp de proprietarul locuinței de la etajul superior al societății comerciale care a anunțat imediat salvatorii prin apelarea numărului unic de urgență 112. Și în acest caz pagubele au fost limitate stric la încăperea unde incendiul s-a manifestat, iar două persoane, un adult și un minor, s-au autoevacuat din apartamentul de la etajul superior până ce pompierii au eliminat pericolul în totalitate.

 Pompierii Detașamentului Tulcea cât și cei ai Secției Măcin au intervenit pentru localizarea și lichidarea unor incendii de vegetație uscată. În comuna Horia, în apropiere de localitatea Balabancea, noaptea trecută salvatorii Detașamentului de Pompierii Tulcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la vegetație uscată și stuf pe o suprafață de aproximativ 15 ha, iar cei salvatorii Secției de Pompieri Măcin au intervenit în localitatea Greci la un incendiu de vegetație uscată pe aproximativ 3 ha. În ambele cazuri incendiile au fost localizate rapid de pompieri și lichidate în limitele găsite, iar cauzele probabile de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise. 
În cazul unui incendiu produs în pădurea Bididia, pompierii tulceni au reușit în scurt timp să oprească extinderea la arbori. Și de această dată, focul a fost observat la timp de cetățenii care se aflau în zonă. Au fost produse pagube pe aproximativ 200 de mp, iar cauza a fost jarul nestins în urma folosirii unui grătar. Recomandăm celor care folosesc această metodă de preparare a hranei să fie vigilenți și pregătiți! Întotdeauna să aibă recipiente mari cu apă, să curețe zona unde urmează să folosească focul de vegetația uscată și alte materiale inflamabile, iar după ce termină de preparat hrana să se asigure că nu rămâne jar nestins. Vântul poate reaprinde jarul și îl poate duce în zone cu iarbă ori frunze uscate și pot genera incendii de amploare!

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentPloi torențiale, descărcări electrice și grindină, în perioada următoare. ANM: Vom emite numeroase avertizări
Articolul următorSndicaliștii din Educație după măririle de salarii anunțate de Guvern: „Nu avem nevoie de ajutoare sociale! Salariații sunt hotărâți să iasă masiv în stradă”