O simplă formalitate pentru consilierii locali tulceni va fi aceea de a da doar un acord de principiu pentru Energoterm Tulcea, furnizorul de agent termic de pe raza municipiului, să ceară Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei un aviz pentru ajustarea preţului gigacaloriei. Ultima dată când s-a modificat acest preţ, tot cu un aviz al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, a fost la sfârşitul lunii octombrie 2017 când consilierii locli au aprobat costul gigacaloriei la 347 de lei fără TVA pentru societatea Energoterm. De aici şi preţul local de referinţă, ce plăteşte populaţia şi anume 186 de lei, restul fiind dubvenţie de la bugetul local.

Potrivit fundamentării pentru care se cere acordul de principiu, majorarea este de la 347 de lei fără TVA la aproape 400 de lei fără TVA, reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei fiind cei care vor da avizul final pe un cost real cu care Energoterm se va prezenta iar în faţa consilierilor locali.

„Acum cerem doar un acord de principiu de la consilieri. Noi am făcut o fundamentare de preţ, o vom prezenta şi consilierilor locali, însă tot reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei vor fi cei care vor aproba preţul gigacaloriei. Abia după aceea se va putea vorbi de o majorare sau nu” a declarat Nicuşor Bîscă, directorul Energoterm Tulcea

Articolul precedentDouă vedete fluviale de la Tulcea în Exercițiul Danube Protector
Articolul următorDocumentația de avizare a lucrărilor de modernizare a portului, în analiza consilierilor județeni