Un şacal a fost prins în gardul unei locuințe din localitatea Crișan județul Tulcea.

Locuitorii din Deltă sunt disperați. Pe lângă atacurile asupra animalelor domestice, medicii veterinari susțin că șacalii pot răspândi rabia. Experții spun că șacalul este prădătorul fără dușman natural, iar vânătoarea acestor animale este interzisă.

 Primarul localităţii trage un semnal de alarmă privind prezenţa din ce în ce mai frecventă a şacalilor în gospodăriile oamenilor.

Silviu Rahau, primar comuna Cri;an – „Un cetățean al comunei a surprins șacalul prins în gard, pe timpul zilei!
Noi, locuitorii Deltei, trăim aici zi de zi, nu doar câteva Weekend-uri pe an. Astfel că ne întâlnim des cu astfel de situații.
Degeaba un anumit parlamentar de ocazie vine 1-2 zile în Delta Dunării și apoi declară că a pierdut nopți întregi și nu a văzut niciun șacal, dar afirmă că, deși i-au fost arătate filmări, nu este sigur că erau imagini din țara noastră.
Doresc sa trag un nou semnal de alarmă legat de prezența din ce în ce mai frecventă a șacalilor în gospodăriile oamenilor.
Fac apel la parlamentarii tulceni să ducă mai departe, cât de urgent posibil, acest semnal de alarmă și să înțeleagă faptul că Delta Dunării este locuită, nu doar un muzeu de vizitat vara. Iar dumnevoastră ar trebui să fiți preocupați de siguranța noastră și a copiilor noștri.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentROMÂNIA SUVERANĂ | Proteste uriașe după ce s-au împărțit banii românilor
Articolul următorVremea 8 decembrie – Ploi și burniță în jumătate din țară – Condiții de polei și ninsori