Aproximativ150 hectare de vegetație palustră din Delta Dunării au fost cuprinse de flăcări.

Salvatorii Pichetului de Pompieri Crișan intervin în aceste momente cu două ambarcațiuni pentru limitarea unui incendiu de vegetație uscată și palustră ce se manifestă în apropiere de localitatea Sulina, în zona Canalului Bărbosu intersecție cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2. 

„Incendiul a fost monitorizat de către agenții ARBDD din zona de interes, iar în urma evaluării, până la acest moment nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zona inundabilă.  5 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan asigura măsuri de protecție în caz de necesitate la locuințele aflate în apropierea focarelor dar și pentru a monitoriza și a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează,” transmite ISU Delta.

Până la acest moment, nu sunt înregistrate victime. 

UPDATE

În jurul orei 01:00 pompierii din cadrul Pichetului Crișan s-au retras din dispozitiv, reușind să oprească extinderea focarelor către gospodăriile din apropiere. În acest moment incendiul se manifestă într-o zonă inundabilă cu o intensitate scăzută.

Cauza probabilă, foc deschis in spații deschise

Sursa video ISU Delta Tulcea

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentLucian Bode, la moțiune: „Asistăm la abuzarea unui mecanism constituțional în scop electoral. Așa se mai aude de cele două formațiuni de dezertori”
Articolul următorBenzina și motorina se vor scumpi din nou. Embargoul asupra Rusiei îi va arde pe șoferi la buzunare