Mai multe incendii de vegetație palustră în zone inaccesibile s-au produs începând din după-amiaza zilei de 15.01.2022 în zona Sulina.

„Incendiile s-au stins de la sine. Evoluția acestora a fost monitorizată de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență de la nivelul orașului Sulina,” transmite ISU Delta Tulcea.

În prezent este un alt incendiu cu aceleași caracteristici pe malul drept al Dunării la aproximativ o milă marină de orașul Sulina, care nu pune în pericol populația sau bunuri materiale .

La fața locului sunt și reprezentanți de la Pichetul Nave Operative Crișan, cu două ambarcațiuni care monitorizează zona, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sulina și personal din cadrul ARBDD.

Inspectorii și agenții ecologi au acționat pentru identificarea și monitorizarea incendiilor de vegetație.În data de 15.01.2022, ora 16.00, au fost identificate două zone incendiate, respectiv dinspre zona Cardon spre oraș Sulina și al doilea focar între canalul Busurca și canalul Centura. In data de 16.01.2022, au fost monitorizate cele două zone incendiate și s-a constatat că erau active, iar alte 2 zone erau cuprinse de flăcări, respectiv în zona de strictă protecție Vătafu Lunguleț de la canal Impuțita spre lacul Roșu și al doilea incendiu între canal Cardon de-a lungul Dunării spre mila marină 7, anunță și reprezentanții Administrației Rrzervației Biosfera Delta Dunării.

Incendierea suprafeţelor palustre din Delta Dunării este o practică frecventă, pescarii susţinând că această metodă practicată în alte state cu rezervaţii similare asigură o refacere a vegetaţiei care duce la rândul ei la o revigorare a resursei piscicole.

Incendiu vegetatie Sulina
Incendiu vegetatie Sulina
Incendiu stuf Sulina
Incendiu stuf Sulina

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentContre între PSD și PNL pe MĂSURILE pentru români după creșterea prețurilor în 2022. Ședință crucială a coaliției
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 15 ianuarie 2022