Vernisajul expoziției „Tezaur – Episcopia Tulcii“, a avit loc joi, 22 septembrie  la Muzeul de Istorie și Arheologie din municipiul Tulcea.

  Expoziția obiectelor de cult de argint de mare valoare culturală și istorică aduce, la Tulcea, un remarcabil fond de obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, dar şi pentru aria culturală şi confesională a Dobrogei de Nord.

În urmă cu șase ani, în cursul anului 2016, printr-un parteneriat între Episcopia Tulcii şi Muzeul Naţional Brukenthal, obiectele din expoziţie au fost curăţate la renumitul Laborator de restaurare din cadrul muzeului sibian.

În total, 64 de obiecte de mare valoare culturală și istorică sunt prezentate în cadrul expoziției ce poate fi admirată la Muzeul de Istorie.

„Ne bucurăm că această expoziție este acum aici acasă, pentru că aici este locul ei, la Tulcea. Transmit felicitări Preasfinției Sale pentru tot ce a făcut ca această expoziție să devină realitate, dar și tuturor celor care au avut un aport în realizarea acestei expoziții. Astăzi avem în fața noastră 64 de obiecte, dar sunt convins că este doar începutul unei expoziții care se va multiplica, se va mări și va deveni din ce în ce mai interesantă pentru public“, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

„Vreau să vă mulțumesc, Preasfinția Voastră, pentru rolul educativ pe care vi l-ați asumat dumneavoastră personal, dar și prin intermediul Episcopiei Tulcii. Țin să vă reamintesc faptul că timp de sute de ani, biserica a avut un rol esențial în ceea ce privește sistemul de educație, ei, reprezentanții bisericii, au fost cei care i-au învățat pe oameni să scrie, să citească, să se comporte în societate“, a transmis administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.

 

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentAPP somează Parlamentul „să renunțe la creșterile salariale nesimțite pentru președinte, miniștri și parlamentari: „Să ceară SCUZE poporului român!”
Articolul următorS-a dat startul Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr Kinodiseea