În urma întrebărilor primite din partea asiguraților sistemului de sănătate, Casa de Asigurări de Sănătate Tulcea reamintește că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani.

„Acest lucru înseamnă că asigurații pot folosi cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului,la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați. De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021.” a precizat ec. Eugenia Vasile, preşedinte director general al Casei Judeţene de Sănătate Tulcea.

Aceasta înseamnă că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate. Totodată, calitatea de asigurat poate fi verificată și pe site-ul CNAS, în secțiunea „Servicii” – „Verificare asigurat” sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html .

Articolul precedentTrei case în pericol să fie mistuite într-un incendiu.
Articolul următorRo-Alert funcţionează: Avertizare meteo pentru vreme severă!