Un tânăr din Tulcea este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat și acces cu detectoarele de metale în zone cu patrimoniu arhelologic după ce a fost identificat de polițiști pe raza localităţii Balabancea.

Potrivit poliţiştilor tulceni, la data de 14 ianuarie, polițiștii Serviciului Investigații Criminale au desfășurat o acțiune pentru protejarea patrimoniului arheologic în cadrul căreia au identificat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Tulcea, care ar fi încercat să comercializeze 26 de bunuri arheologice, monede antice romane, pe raza localității Balabancea.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat şi acces cu detectoarele de metale şi utilizarea lor în zone cu patrimoniu arheologic fără autorizaţie .

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Tot în cursul zilei de luni, poliţiştii tulceni au mai.depistat un bărbat, în vârstă de 56 de ani, urmărit la nivel național, pe numele căruia Judecătoria Tulcea a emis un mandat de executare a pedepsei de 11 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice. Bărbatul a fost escortat și introdus în Penitenciarul Tulcea, în vederea executării pedepsei.

Articolul precedentMinori de 10 și 13 ani, prinși la furat de către polițiștii din Isaccea
Articolul următorÎntâmpinarea Anului Nou pe stil vechi şi la Tulcea