Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “proxenetism”.

Din cercetări a rezultat faptul că în perioada august – decembrie 2020, un bărbat, în vârstă de 28 ani din județul Tulcea ar fi determinat, prin constrângere, și ar fi înlesnit practicarea prostituției de către patru persoane de sex feminin, în diverse locații din județele Tulcea, Galați, Vrancea, Arad, Timișoara, Sibiu și Brașov, obținând și foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către acestea.

La data de 16 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Tulcea, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea și Serviciului Criminalistic Tulcea, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bărbatului, în vârstă de 28 ani, din județul Tulcea.

În urma percheziției au fost identificate și ridicate telefoane mobile, sume de bani și alte mijloace materiale de probă necesare continuării cercetărilor.

În paralel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Vrancea – Poliția Municipiului Focșani, au desfășurat activități operative pe raza municipiului Focșani, ocazie cu care l-au depistat pe bărbatul în cauză, care se afla împreună cu una dintre persoanele de sex feminin exploatate.

În urma probatoriului administrat, bărbatul de 28 ani a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, iar ulterior instanța a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Precizăm faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.

Articolul precedentPNL, USR PLUS și UDMR fac progrese. Cum arată împărțeala pe ministere
Articolul următorȘofer împușcat de polițiști după o urmărire în trafic