Conform datelor oferite de IJP Prahova, vineri de 18 decembrie, în jurul orei 23:30, un echipaj de poliție din Vălenii de Munte a fost sesizat cu privire la faptul că un conducător auto ce se deplasa pe direcția Ploiești către Vălenii de Munte se află la volan, posibil sub influența alcoolului, reprezentând un pericol pentru traficul rutier.

Întrucât la ieșirea din orașul Vălenii de Munte, conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul polițistului rutier, s-a procedat la urmărirea autoturismului atât de către acesta cât și de un alt echipaj de poliție aflat în serviciu.
La intrarea în localitatea Poiana Copăceni, comuna Gura Vitioarei, conducătorul auto urmărit a intrat în coliziune cu un cap de pod, iar din autoturism au coborât inițial 5 persoane apoi o șasea persoană, un bărbat în vârstă de 23 de ani, care l-a amenințat pe primul polițist ajuns la autoturismul urmărit cu un obiect tăietor-înțepător.

Deoarece după somarea verbală acesta nu a renunțat la acțiune, polițistul a executat somație legală și patru focuri de avertisment în plan vertical, dar bărbatul a continuat acțiunea de amenințare.

A fost executat foc în direcția membrelor inferioare, bărbatul fiind rănit la picioare.
Împreună cu colegii din celălalt echipaj de poliție, 4 din cei 5 bărbați coborâți inițial din autoturismul urmărit au fost imobilizați, la acest moment fiind căutat în zonă conducătorul autoturismului.

La fața locului s-a deplasat și o ambulanță care a acordat îngrijiri medicale bărbatului, acesta fiind transportat la spital.
Se efectuează cercetări, fiind informat și procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentUn bărbat acuzat de proxenetism a fost arestat de polițiștii brașoveni
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 19 decembrie 2020