Recent intorsi de la Mondialele de Kyokushin din Astana – Kazakstan, cu un merituos loc trei si medalie de bronz, sensei Nicolae Panuta si elevul sau Vlad Uncu, au sustinut miercuri, 11 iulie 2018, o conferinta de presa la Hotel Atlantis din municipiu, pentru a sta de vorba cu noi, ziaristii.
„Dupa sase luni de munca, si cateva minute in sala de concurs, iata-ne cu un onorant loc trei si medalie de bronz la un campionat mondial, primul loc pe podium obtinut de vreun sportiv din Tulcea, la varsta junioratului, la asa inalt nivel.” – a inceput sensei Nicolae Panuta.

profesor si elev…

Tot de la el am aflat despre cum a decurs competitia, dar si despre implicarea autoritatilor locale si centrale din Kazakstan, in ceea ce priveste sportul! Orice sport! Implicarea este de 100%… si aici ne oprim, pentru ca am avea multe de criticat daca am vorbi despre sistemul sportiv romanesc.
Intorcandu-ne la competitie, Vlad a avut norocul ca in primul tur sa stea, pentru ca asa au fost tragerile la sorti. In al doile tur, insa, a avut de infruntat unul dintre cei mai puternici sportivi din concurs, chiar pe campionul national al cazacilor, pe care l-a invins in cele din urma prin decizia unanima a celor patru arbitri. La maciul trei, campionul nostru a luptat contra unui japonez. „Vlad, in opimia mea, merita sa joace finala. Daca arbitrii au decis altfel… nu mai comentez” – ne-a spus Panuta, dezamagit de decizia arbitrilor care au dat mai mult credit sportivului nippon, pentru ca e din tara care a inventat Kyokushin-ul..si atat!
Am vazut meciul cu japonezul si toti ziaristii prezenti am concluzionat ca Vlad a fost dezavantajat clar de arbitri. Din pacate, nu putem face nimic si speram ca luptele viitoare ale tanarului campion tulcean sa fie arbitrate corect! Atat! Avem incredere in el, ca poate demonstra multe pe tattami.
Vlad este un copil normal, are 13 ani si a intrat in clasa a VII-a, la Generala 10, dupa ce a incheiat anul scolar al patrulea pe clasa. Abia venit de la mondiale, sambata aceasta va participa la Cupa Europeana de Kyokushin, de la Sibiu. Timpul lui liber se rezuma la odihna si antrenamente. Asa a reusit sa ajunga sus! Va urca si mai sus, simtim asta, pentru ca este un campion, din toate punctele de vedere.

Alaturi de sponsor!

Iti multumim Vlad Uncu pentru ca ai dus numele judetului pe podiumul unui campionat mondial, multumim sensei Nicolae Panuta ca acest copil a ajuns aici datorita tie si, nu in ultimul rand multumim Gabriel Belibrov, administratorul GSA Security pentru ca ai sprijinit financiar aceasta deplasare, fara sa ceri nimic la schimb! Ma bucur ca in orasul nostru mai exista si OAMENI… care ofera fara sa ceara ceva inapoi…

Articolul precedentApa se oprește la Măcin din cauza lucrărilor…dar și a datoriilor, care depășesc 700 de mii de lei
Articolul următorŞapte proiectile din război găsite la groapa de gunoi din Baia